Pärnu-Jaagupi muusikakool juubeldab

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Täna tähistab Pärnu-Jaagupi muusikakool oma 30. aastapäeva, kontsertaktusel kohalikus rahvamajas astuvad kuulajate ette õpilased ja õpetajad, vilistlased, lapsevanemad. Esimest korda kooli ajaloos astub lavale sümfoniettorkester, milles mängib ligi 30 õpilast.

Tagasivaate teeb ja tänusõnu ütleb muusikakooli direktor Elena Mägi, kes õpetab ka laulueriala ning juhib koolitööd 1996. aastast.

Pärnu-Jaagupi muusikakool avati 1981. aastal, tuginedes kultuuriminister Johannes Loti käskkirjale. Esimene, kolme õpilasega lend lõpetas muusikakooli 1985. aastal. Nende hulgas oli ka Andres Peetson, kes on olnud aastaid rahvusooperis Estonia trompetist.

Keskeltläbi õpib muusikat 50–70 õpilast aastas. Valikud on avardunud, laulu eriala avati 1995, järgnesid kitarri- ja kandlemängu õpe, pop-jazz’i osakonna loomine. Aastaid on kooli pere aidanud kaasa kohaliku suurürituse, Halinga puhkpillifestivali korraldamisele.

Kontsertaktusele järgneb praeguste ja endiste õpetajate ning vilistlaste koosviibimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles