Ilmataat ajab liuväljameistritele sõrgu vastu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Lastestaadioni jäämeister Boriss Jakobsoo lootis täna tritsuplatsi kasta, kuid liiga soe ilm tõmbas plaanidele kriipsu peale.
Pärnu Lastestaadioni jäämeister Boriss Jakobsoo lootis täna tritsuplatsi kasta, kuid liiga soe ilm tõmbas plaanidele kriipsu peale. Foto: Urmas Luik

Ehkki Pärnu Lastestaadioni liuvälja meistrid lootsid viimase hetkeni, et tritsutamisplats valmib linlaste rõõmuks talvise koolivaheaja lõpuks, arvas ilmataat teisiti ja uisuväljaku avamine eeldab veel paari kargemat päeva. Talispordirõõme saab aga nautida Jõulumäel, kus on avatud suusarada ja kelgumägi, ja Pärnus Munamäel, mille üht nõlva katab kunstlumest kelgurada.

Lastestaadioni jäämeister Boriss Jakobsoo lootis oma sõnutsi salamisi, et liuväli saab uisutamiskõlblikuks homseks, kuid tänane null kraadi lähedane ja sajune ilm ei soosi jäätegemist. Nii lükkub tritsuväljaku avamine edasi. „Sellise ilmaga pole mõtet sinna vett lasta, sest see ei külmu ära ja suur osa imbub maa sisse,” seletas ta.

Lastestaadioni uisuväljakut hakati kastma enne jõulupühi, siis läks sulale ja tööga sai jätkata uuel aastal, kui ilmataat taas miinuskraadidega armulik oli. Eile ennelõunal kastis Jakobsoo liuväljakut kaks ja pool tundi. Uisujää tekkeks oleks tema jutu järgi tarvis väljakut veel kümmekond korda kasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles