Heiki Ernits: uus Lotte film on pühendatud Pärnumaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laste poolt armastatud Lotte-lugude üks autor Heiki Ernits ütles täna kinolevisse jõudnud lotteiaana kolmanda ja autorite kinnitusel viimaseks jääva täispika multifilmi „Lotte ja kadunud lohed” eriseansil, et uus Lotte film on pühendatud Pärnumaale, sest kui pärnumaalased poleks olnud nõus Lottemaa ehitusega, poleks olnud põhjust filmi teha.

Lottemaa tegelased lõid meeleolu ka koeratüdruk Lotte seiklustest pajatava uue filmi erilinastusel, krõmpsutades koos suurte ja väikeste kinokülastajatega porgandeid. 

Ernits märkis, et samuti on film osa EV100 filmiprogrammist ja seegi on sümboolne, kuna Pärnu on Eesti Vabariigi sünnilinn.

Seanss lõppes aplausiga, rahvas seisis püsti ja kutsus välja autorit.

Pärast erilinastust tähistati uue Lotte loo ekraanile jõudmist peoga Lottemaal.

Lotte-lugude kolmandas filmis saab vahva koeratüdruk Lotte endale väikese õe Roosi. Leiutajatekülla tulevad teadlased, pesukaru Karl ja kala Viktor, kes osalevad suurel rahvalaulude kogumise võistlusel. Võistluse peaauhinna saab see, kel õnnestub salvestada maailma vanima loomaliigi, müütiliste tuldpurskavate lohede rahvalaulu. Lotte ja Roosi otsustavad teadlasi aidata ja  neid ootavad ees põnevad ja ootamatud seiklused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles