EAS toetab auto24ringi rahvusvahelist ringrajavõistlust (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Võidusõit MTÜ sai Audru ringrajal toimuva Põhjamaade meistrivõistluste etapi korraldamiseks EASilt toetust.
Suur Võidusõit MTÜ sai Audru ringrajal toimuva Põhjamaade meistrivõistluste etapi korraldamiseks EASilt toetust. Foto: Urmas Luik

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetab Audru ringrajal tänavu Põhjamaade meistrivõistluste etapi Estonian Grand Prix’ korraldamist 65 000 euroga. Toetuse saanud Suur Võidusõit MTÜ hindab ürituse kogumaksumuseks 92 900 eurot.

Pärnu linnavalitsuse veel vastu võtmata eelarves on sama spordisündmuse toetuseks ette nähtud 5000 eurot. Estonian Grand Prix toimub Audrus 28.–30. juulil.

Kokku toetab EAS 462 000 euroga kahte kultuuri- ja kuut spordisündmust, mis aastatel 2019–2020 meelitavad Eestisse rahvusvahelist publikut ja välisturistidest ööbijaid. Kaheksa toetust saanud sündmust toovad siia üle 16 000 väliskülalise ja tutvustavad Eestit turismisihtkohana üle 40 miljonile.

Põhjamaade meistrivõistluste etapi kõrval toetas EAS laskesuusatamise “IBU CUP 2019” ja kahevõistluse 2020. aasta MK-etapi korraldamist Otepääl, orienteerumise EMi ja MK finaalvõistluse korraldamist aastal 2020 Rakvere piirkonnas, 2019. aasta Tallinn Openi rahvusvahelist maadlusvõistlust ja iluuisutamise ISU juunioride MMi korraldamist Tallinnas.

Kultuurisündmustest said sellest voorust toetust “I Land Sound 2019” ja Viljandi pärimusmuusika festival aastaks 2020.

„Eesti on näidanud ennast tugeva rahvusvaheliste sündmuste korraldajana, mille tunnustusena usaldatakse Eestile juba mitu MK-etappi ja MMi. Kultuurisündmuste korraldamisel on Eestil üle 20aastane traditsioon ja tuntust aitavad koguda kõrgelt tunnustatud rahvusvahelised esinejad. Meil on kindel positsioon ja seda tuleb hoida,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli.

Sameli sõnade kohaselt teeb veidi murelikuks taristu valmisolek. „Piirkondade majutuskohad on saavutanud tippkoormuse ja kõrghooajal on tekkinud suur ööbimiskohtade puudujääk, mistõttu Eesti ei saa võõrustada kõiki rahvusvahelisi külalisi, kes  sündmusest osa võiks võtta,” selgitas ta.

Toetussumma sündmuse kohta saab olla 20 000 – 65 000 eurot, millele saaja peab lisama omafinantseeringu vähemalt 30 protsenti. Toetatakse sündmuse turundamist välisriikides ja korraldamist Eestis. Kultuuri- ja spordisündmuste toetuse kogueelarve on 3,2 miljonit eurot, seda rakendatakse aastatel 2014–2020 ja rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles