Homme selguvad restoranide nädala einete hinnad

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2018. aasta Pärnu restoranide nädala peakokkade õhtusöök.
2018. aasta Pärnu restoranide nädala peakokkade õhtusöök. Foto: Silver Gutmann

Homme kohtuvad linnavalitsusega siinsed restoranid, et panna paika plaanid tänavuseks Pärnu restoranide nädalaks.

“Homme räägime sellest, kuidas kohalikku toorainet restorani pakkumistes paremini nähtavaks teha. Üks olulisi teemasid on veel see, mis hinnaga meil sel aastal pakkumised tulevad. Kuna restoranide nädal sünnib koostöös osalevate ettevõtjatega,  võtame sellised otsused ühiselt vastu,” rääkis Pärnu restoranide nädala korraldaja Kadi Elmeste.

Mullu oli kahekäigulise lõunapakkumise hind kümme kuni 12 eurot ja kolmekäigulise õhtusöögi maksumus pidi jääma vahemikku 18–20 eurot. Tunamullu maksis lõuna kümme ja õhtueine 18 eurot. 2016. aastal sai õhtusöögi 15 euroga, päevase kehakinnituse hind oli sama. 

“Sel aastal on esimest korda restoranide menüüs välja toodud kohaliku tooraine päritolu. Pärnumaa on valitud Eesti toidupiirkonnaks ja nii saame restoranide nädalalgi tähelepanu pöörata kohaliku tooraine kasutamisele,” lisas Elmeste.

Teemanädala menüüd avalikustatakse märtsis broneerimiskeskkonnas internetis. “Varasemate aastate kogemusest on teada, et ligemale pool broneeringutest tehakse esimestel päevadel ja seetõttu oodatakse menüüde avalikustamist pikisilmi,” selgitas Elmeste.

Viies Pärnu restoranide nädal toimub aprilli teisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles