Avariirohkete ristmike stoppmärgid vajavad vilkuvat märgistust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oja ja Niidu tänava ristmikul juhtus mullu neli liiklusõnnetust.
Oja ja Niidu tänava ristmikul juhtus mullu neli liiklusõnnetust. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Niidu ja Oja tänava ristmikul, kus möödunud reedel põrkasid kokku liinibuss ja veok, on viimase viie aasta jooksul juhtunud 12 liiklusõnnetust, mullu tuli neid ette ­neli. Kui laskuda üksikasjadesse ja vaadata, mis laadi õnnetused on neil ristmikel juhtunud, tuleb Eesti liikluskindlustuse registrist välja, et enamasti on toimunud kokkupõrge ristuval teel liiklejaga. Ehk õnnetused on põhiliselt juhtunud stoppmärgi mittemärkamise või eiramise tagajärjel.

Facebooki kohalikus liiklusinfo grupis tekitas eelmisel nädalal Niidu ja Oja ristis liinibussiga juhtunud õnnetus arutelu ja paljud linnakodanikud märkisid, et on näinud, kuidas sealt ristmikult alatasa hooga üle ­kihutatakse. “Ei tea, kas nüüd paigaldatakse fotosilmaga foor või oodatakse laipa,” arutles üks sõnavõtjaid. “Tundub, et enne ristmikule jõudmist kaob silmanägemine. Ma olen mitu korda näinud, kuidas lendavad sealt maja nurga tagant hooga üle, need korrad läksid õnneks,” kirjutas teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles