Küla sahamehed lükkavad tee hangest läbi iga kell

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalike teede lumest puhtaks lükkamine on maal jagatud piirkondadeks. Vändra alevis sahiseb OÜ Vändra MP sahk äsjasest taevaannist läbi.
Kohalike teede lumest puhtaks lükkamine on maal jagatud piirkondadeks. Vändra alevis sahiseb OÜ Vändra MP sahk äsjasest taevaannist läbi. Foto: Urmas Luik

Küla sahamehed pole ärganud sel talvel äratuskella tirina peale, vaid on istunud traktorirooli, kui lumemöldrid on jahvatamisega hoogu läinud ja teed hange ajanud. Nad ei aja järge majandus- ja taristu­ministri allkirjaga määruses, mille järgi “teostatakse lumetõrjet” kohalikel teedel, kui maha on sadanud üle kümne sentimeetri lund või sula ja lörtsiga on kinni sõidetud poole madalam lumekiht.

Põhja-Pärnumaa, Saarde ja Häädemeeste valla kodulehel on pikalt-laialt seletatud talihoolduse põhimõtted, lisatud tööpiirkonnad ja nende eest vastutajate mobiilinumbrid. Lääneranna, Häädemeeste ja Tori valla kodulehelt vajab tarbeinfo leidmine rohkem kui üht arvutiklahvi vajutust. Kihnus taandub lumetõrje Paal Põlluste kui Kihnu Majanduse osaühingu juhatajale.

“Osaühing osutab teenust Lääne Teedele,” ütles Põlluste, lisades, et saarel on 14,7 kilomeetrit riigiteid. “Kui vallavanem ütleb, et nüüd tuleb lund lükata, siis läheme. Kuigi lund on meil vähe, neli sentimeetrit kõige rohkem. Aga kui on pluss- ja miinuskraadid segamini, läheb lumi tee peal supiks ja seda lükkame kõrvale nii palju, kui saame.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles