Galerii: Ratas ja Simson tegid bussijaamas kihutustööd (2)

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu bussijaama ümbruses kohtas eile tavatult palju rohelisse rõivastatud inimesi. Põhjus oli lihtne: valimisagitatsioonile olid kogunenud kohalikud keskerakondlased, keda toetas partei raskekahurvägi: majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja peaminister Jüri Ratas.

Seltskond rohelises jagas möödujaile pastakaid ja portreepilte. Üks jagajaist, Pärnu abilinnapea Marko Šorin rääkis, et pastapliiatsid lähevad kaubaks hästi, kuid leiduvat inimesi, kes põhimõtteliselt neid ei soovi: kui ei anta häält, ei taheta tasuta asju saada.

Avalikult ja häälekalt toetuse avaldajaid ei leidunud kuigi palju, ent vähemalt üks mööda kõndinud noormees skandeeris kõva häälega: “Keskerakond, Keskerakond!” ja otsustas hoopis mõneks ajaks kohapeale jääda ja enda poolehoidu parteile väljendada.

Kehvast ilmast olenemata jagus rahvast poliitikutega vestlemagi omajagu. Elevus tekkis aga alles siis, kui kohale jõudsid valitsusjuht Ratas ja erinevalt kaasvõitlejatest mustas mantlis Simson.

Selfisid ja grupipilte tipp-poliitikutega ei saanud siiski kaua teha, sest neid ootas ees tõsine tööpäev. Reede õhtu sisustati nimelt pärnakate uste taga käimise ja poliitreklaami tegemisega.

“Ja nüüd objektile!” hõikas Simson ajakirjanikele ja võttis koos  peaministriga suuna vanalinnale.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles