Valge Roosi stipendiumi pälvisid õed Eskod

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stipendiumi üleandmine keskkogul.
Stipendiumi üleandmine keskkogul. Foto: Iiris Prosa

Noorte Kotkaste ja Kodutütarde keskkogul kuulutati välja Valge Roosi stipendiumi saajad: Lääne ringkonna vanem ja noortejuht Heli Esko ja noortejuht Maris Esko.

“Meie aktiivsete ja õpihimuliste noortejuhtide vabatahtliku panuse suurust on keeruline sõnadesse panna. Sellel on hindamatu väärtus noorte suunamisel ja õpetamisel,” ütles Kodutütarde peavanem Ave Proos.

26aastane Heli Esko astus kodutütreks 2000. aastal, mil ta oli kaheksane. Üheksa aastat hiljem lõi oma kodutütarde rühma Valged Kotkad. Hiljem liitusid rühmaga noorkotkad. 2014. aastal sai Helist Lääne ringkonna vanem ja mullu valiti ta Kodutütarde keskjuhatusse. Ta on äärmiselt kohusetundlik ja suure töövõimega noortejuht, kes vaatab organisatsiooni alati laiemalt, mõtleb kaasa ja teeb ettepanekuid.

Maris Eskost sai kodutütar 2008. aastal. Eelmise aasta jaanuarist on ta Valgete Kotkaste rühmavanema abi. Maris on äsja Kodutütarde organisatsioonist välja kasvanud ja valinud endale noortejuhi ameti. Ta on oma tegemistes äärmiselt põhjalik ja tal on suurepärane oskus noori suunata ja tegustema panna. Aasta jagu on Maris juhtinud noorte ümarlauda ehk Kärajate gruppi, kelle ülesanne on korraldada noorematele matkamängu Mägramatk.

Valge Roosi fond on Kaitseliit asutanud Eesti Rahvuskultuuri fondi juurde 2004. aastal eesmärgiga edendada isamaalist kasvatust, toetades Kaitseliidu noorteorganisatsioonide noortejuhtide koolitamist ja enesetäiendamist tööks Kodutütardes ja/või Noortes Kotkastes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles