Huvikoolide õppemaks tõuseb

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus Pärnu loodus- ja tehnikamaja huviringide õpilaste loomingust.
Näitus Pärnu loodus- ja tehnikamaja huviringide õpilaste loomingust. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kergitas huvikoolide õppemaksu järgmisest aastast kuni poole võrra ja lubab koolidel senisest vähem soodustusi teha.

Muusikakooli ettevalmistusklasside 11.12eurone õppemaks tõuseb 1. jaanuarist 16.68, põhiklasside 19.46eurone õppemaks 27.80 euroni kuus. Kool võib õppetasust osaliselt või täielikult vabastada 12 protsenti õppetasude üldsummast, praegu on see protsent 12.

Kunstikooli ettevalmistusklasside tasu kerkib 11.12 eurolt 16.68 euroni. Kui laps võeti põhiklassi selle aasta 1. septembrist, jääb ta õppemaks samaks, kui varem, tõuseb 19.46eurone kuumaks 25.02 euroni. Kunstiringide tasu on 16.68 eurot.

Kunstikool võib soodustusi teha 12 protsendi mahus.

Spordikooli õppemaks on praegu 11.12 eurot kuus. Maletajate tasu ei suurene, lauatennise ja orienteerumise uus tasu on 13.90, teistel spordiringidel 16.68. Seni võis kool soodustusi teha 20, uuest aastast kuni kümne protsendi ulatuses.

Kunstide maja koorimuusika ringide tasu jääb samaks. Muusikakollektiivide, tantsuringide, teatri- ja ettevalmistusstuudio õppemaks tõuseb 11.12 eurolt 19.46 euroni, solistide ringide, instrumendiõpetuse ringide ja stuudiorühmade õppemaks 13.90-lt 22.24 euroni. Kunstiringide tasu kerkib 11.12 eurolt 16.68 euroni kuus.

Kunstide maja võib soodustusi teha kuni 20 protsendi ulatuses, praegu on see protsent samuti 20.

Loodus- ja tehnikamaja loodus- ja osa tehnikaringide tasu ei muutu. Laeva-, lennu- ja automodellismi, vigurlennu ja motoriseeritud sõidukite ringi tasu tõuseb 5.56 eurolt 11.12 euroni kuus.

Pärnu munitsipaalhuvikoolide õppemaks on seotud õppeaastale eelneval õppeaastal kehtinud töötasu alammääraga. Linnavalitsuse määruses on tasu kehtestatud protsendina sellest, Pärnu Postimees arvutas kuutasud eurodeks.

Soodustust võib rakendada lapse puhul, kelle elukoht rahvastikuregistri järgi on Pärnu linn, kes õppetöös ja konkurssidel-võistlustel on saavutanud silmapaistvaid tulemusi, kes osaleb mitmes huviringis, on majanduslikult vähe kindlustatud perest või erivajadustega. Avaldus tuleb kooli direktorile esitada 20. jaanuariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles