Noored vallutasid moonakate maja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne­ranna noorte­keskus asub mõisa moonakate majas, ukse vahelt vaatab keskuse juhataja Anneli Pikkmets.
Lääne­ranna noorte­keskus asub mõisa moonakate majas, ukse vahelt vaatab keskuse juhataja Anneli Pikkmets. Foto: Urmas Luik

Lihula mõisa häärberi naabruses kilkavad lapsed, kelguga mäest alla saab pika sõidu, aga ­sama maa on neil vastupidi ronida, kuid sellest pole midagi, sest talverõõmu nautimise aeg pole pikk. Mäe varjus Penijõe tee alguses seisab omaaegne moonakate maja, mille on vallutanud noored, kelle tegevust korraldab 1. jaanuarist Lääneranna noortekeskus, mida juhib Anneli Pikkmets.

“Ennist oli noortemaja ühendatud Lihula kultuurikeskusega, kuid vallajuhid leidsid, et see ei ole jätkusuutlik, ja otsustasid luua uue allasutuse, Lääneranna noortekeskuse, mis koondab kõiki noortetube,” põhjendas ühendamist valla avalike suhete spetsialist Kristina Kukk.

Moonakate maja välisukse kõrval seinal on muinsuskaitse tähis ja trepil lumelabidas käepärast võtta. Keskpäeval on siin veel vaikne, kahe õhksoojuspumbaga köetav alumine korrus soe ning uudses rollis Pikkmets oma avala suhtlemise ja särasilmsusega kaugel tüüpilisest ametnikust. Lääneranda, tollal küll Lihula valla noortemaja juhatajaks, tuli ta 2016. aasta 1. aprillist, kuid sugugi mitte nalja tegema, vaid noortele toeks, innustajaks, projektide kirjutamisel abiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles