Pärnu kolledž tutvustas oma sotsiaaltöö kogemust rahvusvahelisel seminaril

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Medar (rohelise salliga) Euroopa sotsiaaltööd õpetavaid kõrgkoole ühendava organisatsiooni EASSW seminaril Tallinnas koos teiste esinejatega.
Marju Medar (rohelise salliga) Euroopa sotsiaaltööd õpetavaid kõrgkoole ühendava organisatsiooni EASSW seminaril Tallinnas koos teiste esinejatega. Foto: Erakogu

Euroopa sotsiaaltööd õpetavaid kõrgkoole ühendav organisatsioon EASSW pidas Tallinnas oma töökoosolekut ja seminari, kus astus teiste seas ettekandega üles Pärnu kolledži sotsiaaltöö dotsent Marju Medar.

Eestist kuuluvad organisatsiooni EASSW (European Association of Schools of Social Work) Tallinna ülikool ja Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Töökoosolekul tutvuti sotsiaaltöö õpetamise traditsioonidega Eestis, arutati rahvusvahelise koostöö edendamise võimaluste üle sotsiaaltööd õpetavate kõrgkoolide vahel Euroopas ja arutleti sotsiaaltöö eriala identiteedi muutumise üle globaliseeruvas maailmas.

Töökoosoleku raames toimus Pärnu kolledži ja Tallinna ülikooli sotsiaaltöö instituudi koostöös korraldatud rahvusvaheline õppejõudude ja doktorantide ühisseminar "Sotsiaaltöö uurimuse traditsioonid Euroopa sotsiaaltööd õpetavates kõrgkoolides".

Seminaril tegid sotsiaaltöö uurimuse teemalisi ettekandeid Euroopa Liidu eri liikmesriikidest pärit sotsiaaltööd õpetavad õppejõud, Eestist esinesid peale Pärnu kolledži sotsiaaltöö korralduse osakonna juhataja Marju Medari veel Tallinna ülikooli professor Lauri Leppik ja Tartu ülikooli sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituudi dotsent Judit Strömpl.

Osalejad said seminari käigus teavet selle kohta, mis toimub sotsiaaltöö valdkonnas Euroopas, infot publitseerimisvõimaluste kohta, vahetada kontakte ja diskuteerida neid huvitavatel teemadel.

EASSW on 31 riigist pärit 231 liikmega Euroopa sotsiaaltöö kõrgkoole ühendav vabatahtlik organisatsioon, mille eesmärk on arendada sotsiaaltöö professiooni Euroopas ja teha koostööd teiste rahvusvaheliste võrgustike ja organisatsioonidega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles