Vändra tänavavalgustust uuendatakse 375 000 euro eest

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) toetab tänavavalgustuse uuendamise taotlusvoorust 32 kohaliku omavalitsuse projekti 20,9 miljoni euroga, millest üle 260 000 euro läheb Vändra alevi tänavavalgustuse uuendamisele.

Pärnumaalt sai toetust Põhja-Pärnumaa vallavalitsus ja projekti käigus uuendatakse Vändra alevi tänavalaternaid. Projekti kogumaksumus on 375 443 eurot.

“Andsime toetust vananenud ja ebaefektiivsete tänavavalgustuspunktide asendamiseks uutega, et nüüdisaegsete valgustite ja juhtimistehnoloogia abil vähendada energia kasutamist,” ütles KIKi energeetika valdkonnajuht Eduard Sizov pressiteate vahendusel.

“32 rahastatud projekti tulemusena renoveeritakse kokku 17 239 valgustuspunkti kõikjal Eestis ja hoitakse aastas elektrienergiat kokku üle 6,7 gigavatt-tunni," rääkis Sizov.

Kõige enam omavalitsusi sai toetust Harjumaal: kokku üheksa. Peale nende neli Lääna-Virumaalt, kolm Võru- ja Valgamaalt. Kaks projekti viiakse ellu Tartu-, Põlva- ja Jõgevamaal. Järva-, Pärnu-, Rapla-, Lääne-, Hiiu-, Ida-Viru- ja Saaremaalt sai rahastuse üks kohalik omavalitsus. Enamik töid on omavalitsustel plaanis teha tänavuse ja järgmise aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles