Jaanihanso siider esindab Saksamaal Eesti toitu (1)

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanihanso siidritalu Kaelase külas Põhja-Pärnumaa vallas.
Jaanihanso siidritalu Kaelase külas Põhja-Pärnumaa vallas. Foto: Urmas Luik

Jaanihanso OÜ on ainus, mis esindab Pärnumaad Eesti toidu nädalatel Saksamaa pealinnas mainekas KaDeWe kaubamajas, mis valis esitletavad tooted ise välja, nende hulgas Jaanihanso humalaga siidri.

Siidrit valmistatakse Põhja-Pärnumaa vallas Kaelase külas Õuna talus, kus tegutsebki Jaanihanso siidrivabrik.

Peremees Alvar Roosimaa mainis, et KaDeWe valikusse jäänud toode võitis tunamullu maailma suurimalt siidrikonkursilt Michiganis kuldmedali ja kategooria absoluutse võitja tiitli. Enamgi: Jaanihanso toodete kättesaadavus on Ameerikas laienenud kaheksasse osariiki.

Eesti toidu nädalad kestavad Berliinis 11.–23. veebruarini. KaDeWe kliendid saavad tutvuda Eesti 25 ettevõtte toodetega, mis jäid sõelale 38 tootja ja 160 toote hulgast.

Maaeluminister Tarmo Tamme jutu järgi on Saksamaa Eesti toidusektorile väga oluline sihtriik ja aastaid on Grüne Woche messil meie toitu tutvustatud, kuid lootus on jõuda KaDeWe kaubamaja pakkumise kaudu koostööpartneriteni ja sealsele turule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles