Vaasa selts tähistab 30. aastapäeva kontserdiga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasa keskväljak. Foto on illustreeriv.
Vaasa keskväljak. Foto on illustreeriv. Foto: Teet Roosaar

Homme tähistab Pärnu Vaasa selts kontsertaktusega oma 30 aasta juubelit.

Kell 15 Pärnu raekojas algaval kontserdil astub publiku ette kunstide maja rahvamuusikaansambel Cantelo. Kontsert on tasuta ja kõik huvilised oodatud.

Vaasa seltsi eestvedaja ­Iira Igasta sõnade kohaselt tuleb piduliku päeva puhul külla Vaasa Pärnu seltsi kaheksaliikmeline delegatsioon.

Sõpruslinna Vaasa Pärnu selts on siinsest sõsarseltsist paar kuud vanem ja nemad tähistasid juubelit detsembri alguses.

Igasta jutu järgi on Vaasa seltsi hingekirjas pea pool­sada inimest. Eesmärk on edendada koostööd Pärnu ja Vaasa ning teistegi Soome piirkondade vahel. Kahe linna sõprussuhted on aga palju pikema ajalooga: need algasid 1956. aastal.

Seltsi tegemistest rääkides tuletas Igasta meelde Soome Vabariigi aastapäeva kontserdi korraldamist detsembris koos kohaliku Soome seltsi ja ingerisoomlaste kultuuriseltsiga. Samuti oli Vaasa selts üks eestvedajaid mullu mais tuntud koolipapale Armas Kuldsepale mälestuspingi paigaldamisel.

Pärnu–Vaasa sõprussuhete tähistamiseks püstitati seltsi algatusel 2016. aastal Vaasa parki Rait Pärja skulptuur “Kaks purje”.

Pärnu linnavalitsus otsustas tunnustada seltsi eestvedajaid Erkki Miikael Asialat, Tiit Ermi ja Iira Igastat Pärnu ja Vaasa pikaajaliste sõprussuhete hoidmise eest aukirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles