Linnavalitsus toetab korterelamute hoovide korrastamist

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toetust antakse taotlejale kuni 40 protsendi ulatuses töö kogumaksumusest.
Toetust antakse taotlejale kuni 40 protsendi ulatuses töö kogumaksumusest. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus on valmis kuni 40 protsendi ulatuses toetama korteri-, hoone- või elamuühistuid, mis soovivad sel aastal hoove korrastada, taotlusi selleks oodatakse 15. maini.

Toetust võivad taotleda kõik Pärnu linnas ja osavaldades tegutsevad ühistud. Linn toetab mängu- või spordiväljaku rajamist või täiendamist, jalakäijate ala, sealhulgas haljas- või puhkeala rajamist või parendamist, hooviinventari paigaldamist või korrastamist ning rataste ja sõiduautode parkimiskohtade rajamist või parendamist.

Toetust antakse taotlejale kuni 40 protsendi ulatuses töö kogumaksumusest, kuid mitte üle 2000 euro ühe taotleja kohta, samuti mitte üle 4000 euro ühe üle 50 korteriomandiga taotleja kohta või üle 4000 euro ühistaotluse korral.

Taotluse ja kuluaruande vormi leiab linnavalitsuse kodulehelt. Taotlusi saab esitada 15. maini, kuid arvestada tuleks, et korteriomanike üldkoosoleku kokkukutsumine ja kavandatava töö eelarve koostamine võtab aega.

Taotlusele on vaja lisada korteriomanike üldkoosoleku või põhikirjast tulenevate volituste alusel juhatuse protokolli koopia, mis sisaldab otsust hoovi heakorrastamiseks vajaliku töö tegemise kohta. Ühistaotluse esitamisel on vajalik kinnitus nõusoleku kohta see esitada, vajaduse korral tuleb lisada taotleja valitseda oleva naaberkinnistu omaniku nõusolek, kinnistu või kinnistute plaan kavandatava töö asukohaskeemiga ja kavandatava töö kirjeldus.

Samuti fotod kavandatava töö asukohast enne tööde algust, kavandatava töö eelarve ja vajaduse korral asjakohased kooskõlastused või nõusolekud kavandatava töö tegemiseks.

Toetuse andmise otsustab linnavalitsus.

Toetuse saajaga sõlmitakse toetuse sihipärase kasutamise leping. Kavandatu tuleb ellu viia hiljemalt selle aasta 1. detsembriks ja aruanne esitada 3. detsembriks. Toetus makstakse välja hiljemalt kuu jooksul  nõuetekohase aruande esitamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles