Linn ei poolda kasarmute mälestiseks tunnistamist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseameti seisukoht on see, et kasarmukompleksi hoonete säilimise tagab üksnes nende mälestiseks tunnistamine.
Muinsuskaitseameti seisukoht on see, et kasarmukompleksi hoonete säilimise tagab üksnes nende mälestiseks tunnistamine. Foto: Ardi Truija

Muinsuskaitseamet alustas hiljuti läbirääkimisi Pärnu Krasnojarski polgu kasarmukompleksi kultuurimälestiseks tunnistamise üle. Linnavalitsus leiab, et hooneid saab kaitsta riikliku kaitse ­alla võtmatagi.

“Eesti on väga rikas militaarehitiste poolest, neid on siia rajatud igal sajandil ja esinduslikum valim nendest vajab kindlasti kultuurimälestiseks nimetamist,” tähendas muinsuskaitseameti ehitismälestiste valdkonnajuht Anni Martin jaanuaris. Siinse Krasnojarski polgu kasarmulinnaku kasarmud ja söökla saatus on kaalukausil ühena paljudest kompleksidest.

Pärnu linnavalitsuse selle nädala hinnangu kohaselt on kasarmupolgu hooneid juba küllalt kaitstud. Linna planeerimisosakonna juhataja Kaido Koppel märkis, et kehtiv detailplaneering seab juba praegu kinnistule küllaldaselt muinsuskaitselisi piiranguid, mistõttu muinsuskaitse lisameetmed või -abinõud ei ole vajalikud. See tähendab, et kolm hoonet, mille kohta amet linnalt arvamust küsis, on planeeringus näidatud säilitatavatena.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles