Loodusmaja planetaariumis algas 4K-kino ehitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernova loodusmaja planetaariumi elamuskino avab uksed juunis.
Pernova loodusmaja planetaariumi elamuskino avab uksed juunis. Foto: Pernova Loodusmaja

Pernova loodusmaja uuendab Pärnu linna ainsat planetaariumi, kuhu rajatakse moodsa projektsioonisüsteemiga 360kraadine 4K-elamuskino.

Ligemale kolm kuud kestva ümberkujundamise käigus tehakse ruumi uuele laserprojektorile, laiendatakse astmeid reguleeritavate seljatoega toolide paigaldamiseks ja trepp, mis enne paiknes ruumi keskel, nihkub nüüd äärele ja lisandub käsipuu.

Planetaarium saab 5.1 helisüsteemi ja leedvalgustuse. Kasutusele võetakse projektsioonisüsteem Digistar 6 Lite, mis pakub kõrgeima kvaliteediga filmilahendusi.

Külastajatel on mõne kuu pärast võimalus osa saada astronoomiaetendustest, kinoprogrammidest ja planetaristi juhitud virtuaalrännakutest universumis.

Uuenenud planetaariumis kasutatavad STEAM-programmid loovad uusi võimalusi nii haridusprogrammide paremaks muutmiseks kui populaarteaduslikeks kinoelamusteks.
Uuenenud planetaariumis kasutatavad STEAM-programmid loovad uusi võimalusi nii haridusprogrammide paremaks muutmiseks kui populaarteaduslikeks kinoelamusteks. Foto: Kuvatõmmis

High Resolution Terrain annab visuaalse võimaluse liikuda planeetide pinnavormidel.

Uuenenud planetaarium saab astronoomiliste andmebaaside kasutamisõigusegi.

Pernova loodusmaja direktori Kaire Mertsini sõnutsi teevad planetaariumi uued tehnilised võimalused külastuse mugavamaks, paremaks ja programmide kvaliteet tõuseb. Juhi jutu järgi võiks elamused köita nii sise- kui välisturiste.

Pernova loodusmaja valmistab ette esimest elamuskino stardipaketti ja ootab huvilisi esimestele etendustele juunis.

Planetaariumi uuendamine maksab üle 250 000 euro ning seda toetavad ettevõtluse arenduse sihtasutus ja Pärnu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles