Hingehaiged otsivad tohtrite abi julgemini

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla juhatuse esimehe Urmas Sule (vasakul) kõrval on psühhiaatriakliiniku juhataja Raine Pilli ja 20 aastat tagasi loodud üksuse esimene juhataja Ants Puusild.
Pärnu haigla juhatuse esimehe Urmas Sule (vasakul) kõrval on psühhiaatriakliiniku juhataja Raine Pilli ja 20 aastat tagasi loodud üksuse esimene juhataja Ants Puusild. Foto: Mailiis Ollino

Täna tähistab Pärnu haigla psühhiaatriakliinik 20. aastapäeva Strandi hotellis konverentsiga “Orgaanilised psüühikahäired ja koostöö teiste erialadega”, avaettekande teeb kliiniku juhataja Raine Pilli.

Erialanõupidamise teema valikut põhjendas doktor Pilli sellega, et ainsana Eesti psühhiaatria­kliinikutest on Pärnu psühhiaatriakliinik suure haiglaga koos ühes aktiivravi korpuses ja seetõttu tehakse koostööd teiste erialadega rohkem kui ehk mujal.

“Meil on ühiseid patsiente, kellel on paralleelselt nii kehalised haigused kui ka psühhiaatrilised probleemid. Oleme tajunud, et järjest rohkem peab teadma piirialastest haigusseisunditest just neuroloogiliste, psühhiaatriliste ja sisehaiguste kohapealt, sest lõikepunkte on palju,” rääkis Pilli, kes kõnelebki eriala asjatundjatest publikule, kuidas psühhiaater astub orgaanika ­jälgedes ehk vaatleb inimest kui tervikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles