Võlausaldajad jäid ilma kahest miljonist eurost

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtte omanik ja pikaaegne juht Krista Assi põhjendas probleemide ilmnedes raskusi sellega, et viimane PRIA tagasimakse ehituse eest ja leivavormimisliini töölesaamine viibisid.
Ettevõtte omanik ja pikaaegne juht Krista Assi põhjendas probleemide ilmnedes raskusi sellega, et viimane PRIA tagasimakse ehituse eest ja leivavormimisliini töölesaamine viibisid. Foto: Ants Liigus

Pikaaegne pagaritöö­koda Vändra Ökopagar tähistanuks tänavu veerandsajandat tegutsemisaastat. Möödunud kuul lõpetas kohus aga firma pankrotimenetluse, mille tulemusena jääb võlausaldajail saamata üle kahe miljoni euro.

Summast pidi pankrotimenetluse kokkuvõtteks suu puhtaks pühkima ligikaudu 40 võlausaldajat. Suurim kaotaja on AS SEB Pank, kes jäi ilma üle miljonist eurost. Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) ei tagastanud firma üle 850 000eurost toetust ning maksu- ja tolliametil (MTA) jäi üles ligikaudu 175 000eurone nõue. Kokku mitmekümnest tuhandest eurost jäi ilma kümme eraisikut.

Nõuete täitmisel polnud abi isegi viis aastat tagasi avatud moodsa, tol ajal pea kaks miljonit eurot maksma läinud tootmiskompleksi müügist. Kui 2016. aastal esimest korda oksjonile minnes oli maja hind koos tootmisseadmetega 1,6 miljonit eurot, siis vara lõpphind kujunes umbes kolm korda väiksemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles