Tori vald sai kortermaja renoveerimiseks toetust

Karl Hütt
, reporter
Copy
Tori vallas Kalda 2 kahekorruseline vallale kuuluv kaheksa korteriga maja on mõeldud vähekindlustatud elanikele ja saab peagi täielikult renoveeritud.
Tori vallas Kalda 2 kahekorruseline vallale kuuluv kaheksa korteriga maja on mõeldud vähekindlustatud elanikele ja saab peagi täielikult renoveeritud. Foto: Erakogu

Tori vald esitas eelmisel aastal SA KredExile taotluse kolme kortermaja – Sindis Supluse 2 ja 4 ning Pärnu maantee 27a hoone – renoveerimiseks, tegemaks ühiselamud ümber sotsiaalmajadeks. Kahe ehitise elanikud loobusid aga toetusest ja nende asemel renoveeritakse nüüd teine Tori valla kortermaja.

Supluse tänava elanike loobumise põhjus peitub selles, et nad soovisid üüripinnad osta ja moodustada ise toimiva korteriühistu. Sellest tulenevalt võttis vallavalitsus toetuse taotluse nende kahe hoone eest tagasi ja esitas selle aasta alguses taotluse hoopis Tori vallas Kalda 2 kahekorruselise maja renoveerimiseks. Nüüd sai see projekt rohelise tule.

Maja korterid on mõeldud valla vähekindlustatud inimestele. Ehitustööde käigus likvideeritakse kohtküte ja projekteeritakse uus küte aleviku keskkütte baasil. Ühtlasi on planeeritud hoone soojustamine, ventilatsiooni paigaldamine, elektritööd, siseviimistlus, katusevahetus ning köögi ja vannitoa sisustamine elementaarsete vahenditega.

KredExi eraldatud toetus on 285 750 eurot, kogumaksumus aga 571 500 eurot, millest valla omaosalus moodustab 50 protsenti. Projekti teostamise periood on tänavu 1. maist 9. novembrini 2021.

Pärnu maantee 27a renoveerimistööd lähevad maksma 2 148 322 eurot, millest samuti poole moodustab valla omaosalus ja teise poole KredExi toetus. Ehitustöid tehakse tänavu 1. maist 30. juunini 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles