Kolm Sütevaka kooli vilistlast seisavad kõigi Eesti eest

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Tambur, Kristi Roost ja Kai Isand (paremal) on Sütevaka humanitaargümnaasiumi vilistlased, kes Pärnus elades läbi ei käinud, ent said kokku pealinnas liikumises “Kõigi Eesti”.
Silver Tambur, Kristi Roost ja Kai Isand (paremal) on Sütevaka humanitaargümnaasiumi vilistlased, kes Pärnus elades läbi ei käinud, ent said kokku pealinnas liikumises “Kõigi Eesti”. Foto: Erakogu

Kai Isand, Kristi Roost ja Silver Tambur on eri aastail lõpetanud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja varem omavahel läbi ei käinud. Ent nüüd seob neid kuulumine kodanikualgatusse “Kõigi Eesti”, mis ülehomme korraldab Tallinna Lauluväljakul kontserdi, et seista koos vabaduste eest. Pärnut peavad nüüdsed pealinlased teiseks koduks ja käivad siin nii tihti kui võimalik.

Tambur, kes on ingliskeelse väljaande Estonian World kaas­asutaja, seletas, et liikumise lükkasid käima inimesed, kes tunnevad muret riigis toimuva ja osa ­­poliitikute pärast, kes juba aastaid on kasutanud retoorikat, mis on solvanud paljusid ühiskonnagruppe: vene kogukonda, seksuaalvähemusi, naisi. 17. märtsil tuldi välja sotsiaalmeediakampaaniaga, mis andis samu väärtusi jagavatel inimestel võimaluse märgistada valge südamekesega oma Face­booki profiili. Juba esimesel päeval oli liitujaid 16 000 ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles