Kihnu päästehoone paistab üle mere

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes Kihnu kutseliste päästjatega mahuvad peagi selle hoone katuse alla vabatahtlikud merepäästjad oma varustusega.
Ühes Kihnu kutseliste päästjatega mahuvad peagi selle hoone katuse alla vabatahtlikud merepäästjad oma varustusega. Foto: Urmas Luik

Kihnu päästehoone paistab merele kaugelt kätte, selle avamine läheneb silmanähtavalt ja peatöövõtja Pärnu ­REVi töömehed askeldavad hoones viimaseid päevi.

Riigimaja katuse all saab tänapäevased töö- ja olmeruumid Kihnu kutseline pääste­komando, mille varustus on senini Kihnu Majanduse osaühingu tehnokeskuse garaažis ja mandrirahvarohkeid suursündmusi turvavad korrakaitsjad ei pea ööbima rahvamajas mattidel. Hoone alumisel korrusel on arestikamber kurikaelte tarvis.

“Pole veel teada, millal me ümber kolime, aga uude hoonesse paigutatakse juba mööblit,” rõõmustas Kihnu komandopealik Ago Laos aastaid plaanis olnud ja arhitekt Jaak Huimerinna projekti järgi valminud rajatise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles