Väikekooli noored koguvad raha tööõpetuse klassi uuendamiseks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Virtsu noored tegid projekti, et muretseda nüüdisaegseid ja töökindlamaid tööriistu, mis niipea ei läheks katki.
Virtsu noored tegid projekti, et muretseda nüüdisaegseid ja töökindlamaid tööriistu, mis niipea ei läheks katki. Foto: Kuvatõmmis

Kaks aastat on Virtsu koolinoored ühisrahastusprogrammis Hooandja ideedele toetust saanud: tunamullu koguti raha digiklaveri ostuks, eelmisel aastal valmis välijõusaal. Nüüd vajatakse Virtsu kooli tööõpetuse klassi uusi ja turvalisi tööriistu.

Omal jõul kogusid noored ligemale 200 eurot kas heategevuslaatadelt või annetustelt. Et aga algatust ellu viia, läheks vaja veel 2500 eurot. Seepärast võtsid noored punti ja tegid projekti: tegid selgeks vajaduse, mõtlesid välja ja filmisid videoklipi projekti tutvustamiseks, lõid kokku eelarve ja mõtlesid välja auhindu.

“Tahame anda oma panuse kooliperele, koolile ja kogukonnale. Soovime arendada poiste tööõpetuse klassi, sellepärast tegimegi projekti, et muretseda nüüdisaegseid ja töökindlamaid tööriistu, mis niipea ei läheks katki. Nendega loome uue, turvalisema ja parema töökeskkonna kõigile,” tutvutavad koolinoored Hooandjas plaani.

“Uute masinatega saab teha selliseid töid, mida varem ei olnud võimalik, näiteks nurki saagida: masinat ei ole ja oleme kasutanud tavalist käsisaagi, aga tulemus ei ole rahuldav. Tänu uutele masinatele saaksid õpilased motivatsiooni juurde, kuna saavad teha korralikke, täpseid töid ohutult. Tööriistu ja klassi võiksid kasutada nii õpilased kui täiskasvanud  meie kandist – kõik, kellel vaja.”

Projekti saab Hooandjas toetada 19. maini. 2500eurosest eesmärgist on tänase seisuga koos ligemale 300 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles