Tasuta õigusabi tuleb andma veel üks jurist

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Eesti ­õigusbüroo meeskonna Lääne piirkonna nõustaja Andrus Post ütles, et abivajajate hulk on praegu tihtipeale liialt suur, et kõik kiiresti õigusabi saaksid.
Eesti ­õigusbüroo meeskonna Lääne piirkonna nõustaja Andrus Post ütles, et abivajajate hulk on praegu tihtipeale liialt suur, et kõik kiiresti õigusabi saaksid. Foto: Mailiis Ollino

Kaks aastat on justiitsministeerium ühes OÜ Eesti Õigusbürooga pakkunud tasuta ja soodustingimustel õigusabi. Tavapärasest odavamat juriidilist nõustamist on selle aja jooksul kasutanud üle 1000 pärnumaalase. Enim on küsitud abi perekondlike vaidluste ja inkassofirmadega tekkinud probleemide lahendamiseks.

Kõikjal Eestis on paari aasta jooksul turuhinnast odavamat õigusabi saanud üle 16 000 inimese. Neist umbes 4300 vajas abi untsu läinud suhete tõttu: perekonnaõiguses on suur osa pöördumisi seotud elatisvaidlustega. Ligikaudu 4000 inimest sai juriidilist tuge seoses võlgnevustega: osaühingu teatel oli suuremalt jaolt tegu inkassofirmade alusetute nõuetega.

Eesti Õigusbüroo juristi Janno Perve sõnutsi näitab inimeste murede rohkus ja raskuskese selgelt, et väga suur osa elanikest ei ole saanud endale siiani õigusabi lubada. “Oleme inkasso küüsist päästnud lugematu hulga inimesi, niisamuti oleme väga paljudele üksikvanematele elatise välja nõudnud,” märkis õigusnõustaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles