Mart Kuuskmann: Kõige suurem rõõm on olnud olla õpetaja

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Mart Kuuskmann.
Mart Kuuskmann. Foto: Mailiis Ollino

Pikaaegse ja pühendunud töö eest koolijuhina Pärnu linna teenetemärgi pälvinud Pärnu ühisgümnaasiumi direktor Mart Kuuskmann oli tunnustuse üle liigutatud ja märkis, et eks selle töö väärtust tunnetavad kõige rohkem need, kes seda ametit pidanud.

Kuuskmann on ühisgümnaasiumi juhtinud 20 aastat ja paneb tänavuse õppeaasta järel ameti maha.

“Nagu ma linnapeale lahkumisavaldust viies ütlesin: nii linnapea kui mina direktorina võime puhkuse ajal suvilas küll muru niita, kuid peas töötab samal ajal kogu aeg üks teine muruniitja. Ega need töised probleemid paratamatult maha lähe,” sõnas kauane koolijuht.

“Mul on väga tore olnud töötada pühendunud kolleegidega, kuid veel suurem rõõm on pühendunud õpilastest,” märkis Kuuskmann.

Kuuskmann on õpetajaametit pidanud 44 aastat, töötades enne Pärnusse tööle asumist Audru koolis.

“Pean ütlema, et selles ametis kõige suurem rõõm on olnud olla ikkagi õpetaja. Kui koolijuhid veel võisid ise tunde anda, ütlesin enne klassi ette minekut sekretärile tihti, et lähen nüüd puhkama. Ja tagasi tulles võisin nentida, et ma ei saanud puhata, vaid nautida,” rääkis Kuuskmann. “Füüsika õpetamine toredatele õpilastele on olnud nauding, sest koolijuhi amet kipub olema bürokraatlik.”

Teeneka koolijuhi kinnitusel lehvib ühisgümnaasiumis tema eelkäija Elmar Roosna vaim. Omal ajal palus just Roosna tal direktoriks kandideerida. “Ja loodan väga, et nii on ka edaspidi, kui mina kõrvale jään,” avaldas vastne teenetemärgi kavaler.

Tunnustus antakse Kuuskmannile üle ühisgümnaasiumi lõpuaktusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles