Eksperdid peavad Pärnus nõu, kelle eest lapsi kaitsta

Pärnu Postimees
Copy
Kogukonnafestival Kalamehe Päev on seekord pühendatud lastele.
Kogukonnafestival Kalamehe Päev on seekord pühendatud lastele. Foto: Urmas Luik

Kambad, sakutamisjuhtum, vägivald koduseinte vahel – need on teemad, mis Pärnu Posti­mehes viimasel ajal palju tähelepanu saanud. Lastekaitsepäeva puhul kutsus leht avalikule arutelule kolm eksperti, kellega teemad taas läbi käia ja õhku jäänud küsimustele vastused leida.

”Kogukonnafestivali Kalamehe Päev korraldajad palusid meil tuua koogimüügi kõrvale mõtlemisainet. Kuna festival toimub tänavu 1. juunil ehk lastekaitsepäeval, tundus kohane just lastele keskenduda,” rääkis Pärnu Postimehe peatoimetaja Siiri Erala.

Vestlusringi on kutsutud sotsiaalmeedias suure jälgijaskonnaga vanemlusmentor Tanel Jäppinen, õiguskantsleri laste ja noorte õiguste osakonna vanemnõunik Kristi Paron ja Pärnu politseijaoskonna piirkonnavanem Karin Uibo.

Arutelu “Kelle või mille eest peame lapsi kaitsma?” algab homme festivali pealaval kell 13. ”Ootame kõiki kuulama ja need, kes mingil põhjusel kohale tulla ei saa, saavad mõttevahetust jälgida meie veebist otseülekande vahendusel,” lausus Erala.

Kell 14.30 võtavad jutujärje üle noored, kes peavad aru lastele nii tähtsaks kujunenud suunamudijate mõju üle. Noorte arutelu toimub Pärnu Posti­mehe telgis, kuhu on loodud puhkeala, et koogiostude vahel saaks lõõgastuda ja lehte lugeda.

Värsked lehed toob toimetus festivalikülastajate tarvis kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles