Kolm Pärnu lasteaeda pälvis rohelise lipu

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Rohelise lipuga seisavad (vasakult) Pärnu Kesklinna lasteaia direktor Maire Lulla, Seljametsa lasteaia õpetaja Kaire Holm, Päikesejänku lasteaia õppealajuhataja Maret Põlluste, Seljametsa lasteaia õpetajad Liis Osipov ja Aveli Afanasjeva ning Päikesejänku õpetaja Erika Talumaa. Seisavad Päikesejänku õpetajad Kati Oviir ja Piret Kell.
Rohelise lipuga seisavad (vasakult) Pärnu Kesklinna lasteaia direktor Maire Lulla, Seljametsa lasteaia õpetaja Kaire Holm, Päikesejänku lasteaia õppealajuhataja Maret Põlluste, Seljametsa lasteaia õpetajad Liis Osipov ja Aveli Afanasjeva ning Päikesejänku õpetaja Erika Talumaa. Seisavad Päikesejänku õpetajad Kati Oviir ja Piret Kell. Foto: Erakogu

Pärnu Kesklinna ja Päikesejänku ning Paikuse osavalla Seljametsa lasteaeda tunnustati ülemaailmselt tuntud ökomärgisega „Roheline lipp“, mis näitab haridusasutuse keskkonnasõbralikkust.

Roheline lipp antakse haridusasutustele, mis on kujundanud oma keskkonnahariduse strateegia, järgivad seda õppetöös, maja haldamisel ja kogu töö korraldamisel. Nad on peale laste ja õpetajate kaasanud keskkonnateavitusse lapsevanemad ja kõik oma töötajad.

„Eeldus on, et keskkonnatöörühma eestvedamisel töötaks edukalt kogu kollektiiv. Tähtsad märksõnad on “keskkond” ja “säästev areng”,“ selgitas Päikesejänku õppealajuhataja Maret Põlluste.

Rohelist lippu võivad taotleda haridusasutused, mis osalevad üleilmses Eco-Schools Globali programmis (Eestis Roheline Kool). Pärnu haridusasutustest on peale kolmele rohelise lipu saaja sellega liitunud Kellukese ja Tammsaare lasteaed, Paikuse lasteaed Mesimumm ja Kuninga tänava põhikool.

Eesmärk on aidata lastel ja noortel kujuneda jätkusuutlikult mõtlevateks keskkonnateadlikeks inimesteks.

Programmi juhib Taani keskkonnaharidusorganisatsioon Foundation for Environmental Education (FEE), mis annab välja ka näiteks Pärnu ranna keskkonnasõbralikkust ja suplusvee puhtust näitavat sinilippu. Eestis juhib Rohelist Kooli looduskaitse selts, tööd koordineerib MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus Hared.

Eesti liitus programmiga 2016. aastal, selles osaleb 100 haridusasutust. Üldse on Rohelise Kooliga ühinenud üle 51 000 asutuse 68 riigist.

Pärnu Kesklinna, Päikesejänku ja Seljametsa lasteaed olid linnas esimesed, kes programmi nõuded täitsid ja kaheks aastaks rohelise lipu said.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles