Ulukiuurija avaldas fakti, mis lisab usutavust kuulujuttudele, et hunt lasti maha

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Kindel on see, et 11. juunist ei anna kuulsa soe GPS-saatja enam signaali.
Kindel on see, et 11. juunist ei anna kuulsa soe GPS-saatja enam signaali. Foto: Marko Kübarsepp

Täna lekkis meediasse avaldus, et veebruaris Pärnu jõest päästetud hunt on maha lastud. Keskkonnaagentuuri eluslooduse osakonna peaspetsialist Peep Männil usub, et kuuldustel võib tõepõhi all olla.

Jutu paiskas avalikkusesse riigikogu liige Peeter Ernits, ta kirjutas oma Facebooki seinale: “Eesti, ilmselt ka maailma kuulsaim hunt on tapetud. Veebruaris Sindi paisu äärest jääkülmast veest päästetud ja hiljem meeste poolt soojendatud ja saatjaga varustatud noor susi lasti äsja Virumaal maha.”

Praeguseks ei ole aga selgunud midagi, mis mahalaskmist kinnitaks või tõestaks. Väide põhineb üksnes külajuttudel. Selge on aga see, et 11. juunist ei anna kuulsa soe jälgimisseade enam signaali.

Ulukiuurija Männil avaldas, et jutud hundi mahalaskmisest jõudsid ühelt Harjumaa jahimehelt, kes omakorda oli seda kuulnud Lääne-Virumaa jahimeestelt, temani eile hommikul. See tähendab, et jutud võsavillemi hukkasaamisest hakkasid levima enne seda, kui sai avalikuks, et Pärnust Sindi paisu lähedalt jõest päästetud ja jälgimisseadmega vabadusse lastud hundi kaelarihm ei anna enam signaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles