Akvarellid toovad Treimani rahvamajja ohtralt huvilisi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
“Siis jääb suvi poolikuks, kui ­seda kursust ei ole,” möönis Metsapoole kooli õpetaja Silvi Koovit, kes on Treimani rahvamajas akvarelli­kursusel käinud algusest peale.
“Siis jääb suvi poolikuks, kui ­seda kursust ei ole,” möönis Metsapoole kooli õpetaja Silvi Koovit, kes on Treimani rahvamajas akvarelli­kursusel käinud algusest peale. Foto: Urmas Luik

Liivi lahe äärses Trei­mani küla rahvamajas avatakse täna näitus, mille akvarellmaalid valmisid selle nädala jooksul tuntud Soome kunstniku Maikki Haa­pala juhendamisel. Akvarelli­kursusel on juubelihõng, see toimus kümnendat suve jutti, ja mõni kümmekonnast kursuslasest pole kordagi vahele jätnud.

Treimani rahvamaja juhataja Viljar Soomre pöörab pilgu suuremõõtme­liste fotodega laulupeonäitusele, mis on Brüsseliski käinud ja jõudis suvi­tajate meeliskülla rahvakultuuri arendaja Sten Weidebaumi vahendusel.

Kesknädala pärastlõunal arutas Maikki Haapala saalis selle päevaga valminud akvarellmaale ajal, mil ­mõni kursuslane oma tööle pintsliga viimast lihvi andis. Haapalat nimetas rahvamaja juhataja kohalikuks, sest too muretses kauni rannaga Trei­manisse 36 korteriga korrusmajja ­suvekodu ja on seal ka korteriühistu Kuldrannake esimees. Majandiaegse maja ongi soomlased korrastanud ja endale suvekorteriteks sisustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles