Saada vihje

Kabli pagariärist kaob 700 saiakest päevas

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kabli Pagari pereettevõtte üks pagareid on Urve Kurm, kes küpsetab vahetuses 500–700 saiakest.
Kabli Pagari pereettevõtte üks pagareid on Urve Kurm, kes küpsetab vahetuses 500–700 saiakest. Foto: Urmas Luik

Liivi lahe kaldapealse Kabli küla on tuntuks teinud kaptenid-reederid, kelle tellimusel ehitati seal poolteistsada aastat tagasi Eesti esimesed kaugsõidupurjekad Markus ja Julie, kaasaegsed teavad seda maakohta Kabli Päikeseloojangu festivali ja aasta läbi töötava pagarikoja kaudu.

Eriti palavad päevad on Kabli Pagaris suvekuudel, mil rannaäär on täis tikitud igat masti puhkajaid. Päevas küpseb pereettevõtte ahjus 500–700 saiakest, nädalavahetustel on kogus suurem.

“Alustame nädalavahetusel kell 4.30, nädala sees on vähe kergem: tuleme kella 6.30ks,” ütleb pagarikoja juhataja Elve Vahenõmm.

Tagasi üles