Põrgupõhja retkel võttis võidu Pärnumaa malev

Meelis Kalme
, Reporter
Copy

Neljapäeva hommikul alanud metsavendlusele ja ellujäämisoskustele pühendatud sõjalis-sportliku võistluse "Põrgupõhja retk 2019" tegid seekord puhta töö Pärnumaa mehed.

Esikohale tulnud Kaitseliidu Pärnumaa maleva Aruvälja meeskonda kuulusid Taavi Tilk, Valdo Hälvin, Janno Lampp ja Erik Sempelson. Teiseks tuli sama maleva Vändra võistkond Kristo Sinivee, Hannes Reinup, Kristo Pihlak ja Peedu Perner. Kolmanda koha pälvis Tallinna maleva Põhja kompanii I meeskond.

Kolmepäevase jõukatsumise pikkus oli linnulennult 85 kilomeetrit, mille jooksul pidid metsavendade rühmadeks kehastunud võistlejad varjatult läbima Raplamaa kauni ja vaheldusrikka maastikuga rada ning lahendama mitmesuguseid nupukust ja tiimitööd nõudvaid ülesandeid.

"Raske, kuid väga hea võistlus oli," ütles võidumeeskonna liige Lampp. "Rada oli väga kiire: pidime pidevalt pingutama ja tempot hoidma, et õigel ajal punktidesse jõuda, ja see lisas pinget. Seda tegi ka vastutegevus, mis pea alati oli kohal."

Tänavu 20 aasta juubelit tähistanud Põrgupõhja retk algas neljapäeva, 11. juuli hommikul Vana-Vigala laululava juures ja lõppes eile, 13. juuli õhtupoolikul lõpujooksuga Eidaperes Kassivõllimäel.

Rajale läks 18 kvartetti, neist neli katkestas. Mitu lõpuni jõudnud meeskondagi pidid ühe liikme raja äärde jätma.

“Katkestamiste arv võib ju üsna suur tunduda, kuid selles pole midagi imestamisväärset, sest rada oli raske ja ilmaolud mitmekülgsed,” ütles võistluse peakorraldaja Martin Andreller, kes tunneb eriti head meelt selle üle, et suur hulk esimest korda retkel osalenuid lõpetas.

Põrgupõhja retk on nime saanud metsavendade vastupanuorganisatsiooni relvastatud võitluse liidu Vigala lähedal asunud punkri järgi. Võistluse peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, mida toetavad Kaitseliidu Rapla, Lääne ja Pärnumaa malev ning Eesti endiste metsavendade liit, mis tänavu annab jõukatsumise juubeli puhul esimest korda võitjatele üle Põrgupõhja retke rändkarika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles