Lätist salasigarette smugeldanud mees jäi autost ilma

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Aleksandri sõiduautost leiti kümme kasti illegaalseid sigarette.
Aleksandri sõiduautost leiti kümme kasti illegaalseid sigarette. Foto: Maksu- ja tolliamet

Eelmisel nädalal kinnitas Pärnu maakohus kiirmenetluses kokkuleppe, millega karistas kaheaastase tingimisi vangistusega meest, kes oli toonud üle lõunapiiri ligikaudu 150 000 salasigaretti.

Maksu- ja tolliamet pidas 62aastase Aleksandri esimese laadungi salasigarettidega kinni 22. juunil Ikla–Pärnu–Tallinna maanteel Häädemeeste vallas ja teist korda jäi ta vahele 10. juulil Uulu kandis.

“Oleme meest salasigarettide käitlemiselt tabanud korduvalt ja tema tegevus tekitab riigile märkimisväärset kahju. Ainuüksi selle kriminaalasja puhul kinni peetud tubakatoodete müügist oleks riigil jäänud saamata üle 20 000 euro tubakaaktsiisi, millele lisandub käibemaksu kahju,” ütles maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Lääne talituse juhataja Peeter Paisuots.

22. juunil avastatud mastaapne salakaubavedu ei jäänud mehele viimaseks.
22. juunil avastatud mastaapne salakaubavedu ei jäänud mehele viimaseks. Foto: Maksu- ja tolliamet

Prokurör Helga Aadamsoo ütles, et prokuratuuriga sõlmitud kokkuleppe kohaselt tuleb Aleksandril nüüd kaheaastase katseaja jooksul hoiduda kuritegudest ja alluda kriminaalhooldusele. “Muude kohustuste hulgas ei tohi ta Eestist lahkuda kriminaalhooldaja nõusolekuta. Katseaja reeglite rikkumine tähendaks kahe aasta pikkuse tingimisi määratud vanglakaristuse täitmisele pööramist,” ütles prokurör.

Kinnipeetud tubakatoodete müügist jäänuks riigil saamata üle 20 000 euro tubakaaktsiisi.
Kinnipeetud tubakatoodete müügist jäänuks riigil saamata üle 20 000 euro tubakaaktsiisi. Foto: Maksu- ja tolliamet

Samuti jäi mees ilma sõiduautost – selle konfiskeeris kohus prokuratuuri taotlusel kui kuriteo toimepaneku vahendi. Veel tuleb tal tasuda 405 euro suurune sundraha.

Konfiskeeritud sigarettide hulgas leidus eri tubakamarke.
Konfiskeeritud sigarettide hulgas leidus eri tubakamarke. Foto: Maksu- ja tolliamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles