Relsiralli jõukatsumises pumpavad võidu nelja riigi raudteelased

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Seekord algab ja lõppeb relsiralli Pärnus
Seekord algab ja lõppeb relsiralli Pärnus Foto: Urmas Luik

Sel reedel stardib Pärnust XI relsiralli, kus käsidresiinidel pumbates võtab mõõtu Eesti, Venemaa, Soome ja Läti ligemale 250 tipptegijat ja raudteesõpra, et juhtida tähelepanu ohutu raudteeliikluse olulisusele.

Rahvusvahelist relsirallit korraldava Go Groupi nõukogu liikme Tiit Pruuli sõnutsi pole võistlus mitte raudteelaste rahvusvaheline pidu, vaid sellega tõstetakse esile raudteeliikluse ohutust ja olulisust. “Esiteks osutab  relsiralli raudteetranspordile kui tänapäevasele praktilisele liikumisviisile. Teiseks tahame rõhutada ohutust: raudtee peab olema nii inimsõbralik, et siin ei hukuks ükski inimene,” ütles Pruuli.

Tänavu 2.–3. augustil toimuv ralli kulgeb marsruudil Pärnu–Lelle–Pärnu. Kaks päeva kestva võistluse käigus läbivad võistlejad käsidresiinidel pumbates kokku ligikaudu 140 kilomeetrit. Teele jäävates jaamades tehakse peatusi, et võtta mõõtu jõudu, osavust ja vastupidavust nõudvates katsetes ning suhelda pealtvaatajate ja pöidlahoidjatega.

Raudteeohutusele tähelepanu juhtimine on üha olulisem, sest viimastel aastatel on MTÜ Operation Lifesaveri (OLE) teatel kasvanud õnnetusjuhtumite arv raudteel.

Relsiralli on aastast 2002 korraldatav rahvusvaheline käsidresiinivõistlus, mille algne idee pärineb Soomest, kus on korraldatud mitteametlikke maailmameistrivõistlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles