Vändras saab tutvuda politseinike ja päästjate tööga

Copy
Vändra pargi suurel perepäeval saab tutvuda politseinike ja päästjate tööga.
Vändra pargi suurel perepäeval saab tutvuda politseinike ja päästjate tööga. Foto: Lilli Tölp

Sel laupäeval toimub Vändra pargis suur perepäev, kus politseinikud ja päästjad selgitavad oma tööd, aga näeb muudki põnevat.

Üritust korraldava Pärnu piirkonnapolitseiniku Janek Saharenko sõnade järgi on ettevõtmise üks eesmärke tutvustada inimestele nii politseinike, päästjate kui ka teiste ametkondade mitmekülgset tööd. “Kohal on ametkondade esindajad, nende sõidukid, eri- ja rasketehnika, saab osaleda põnevatel võistlustel, vaadata demoesinemisi, tutvuda õppe- ja töövõimalustega,” rääkis Saharenko.

“Usun, et tuleb väga huvitav päev nii pere suurematele kui ka väiksematele. Näiteks paneme esimest korda püsti politsei Sündmustoa, kus saab proovile panna oma oskused politseinikuna, aga ka välja uurida seda, kuidas käituda sündmuskohal,” lausus Saharenko.

Põneva päeva jooksul näeb muu hulgas nii politsei- ja piirivalveameti lennusalga kui ka kaitseväe helikopterit, politsei- ja vetelpäästekoeri, politseimuuseumi väljapanekut ja avaneb võimalus tutvuda vabatahtlike tööga. Lapsed saavad lustida batuudil ja liikluslinnakus, juttu vesta ning mängida nii Lõvi Leo kui ka tuletõrjekoer Nubluga. Elamuse pakub Ahhaa teadusteater, kus tehakse mängulisi katseid.

Päeva juhib Madis Milling ja üritus on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles