Pärnu on võimalikuks suureks üleujutuseks ette valmistunud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormine Pärnu rand.
Tormine Pärnu rand. Foto: Andris Tammela

Praegu, kus Taani väinade kaudu on Läänemerre tulnud ohtralt vett juurde, on Pärnu linn, erinevalt 2005. aasta jaanuarist, võimalikuks üleujutuseks palju paremini ette valmistunud, ütles linnapea Toomas Kivimägi.

Ta rääkis telesaates "Terevisioon", et võrreldes 2005. aasta jaanuaritormi ja tänast päeva, olid prognoosid seitse aastat tagasi veel üsna ebatäpsed. "Nüüd saame pea 48 tundi ette teada võimaliku prognoosi. Teame, milleks ja kuidas ette valmistada."

Kivimägi meenutas, et 2005. aastal keegi ei uskunud, et vesi võib mitu meetrit tõusta. Tänapäeval inimesed usuvad prgonoosi, sest see on muutunud täpsemaks.

Linnapea märkis, et kriitiliste olukordade puhuks on seadusandja tasemel kriisijuhtimist ümber korraldatud ja moodustatud regionaalsed kriisikomisjonid, Pärnus Lääne-Eesti regionaalne kriisikomisjon, mida juhib Lääne-Eesti päästekeskuse direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles