Pärnu ettevõtted osalevad Soome suurimal sisustus- ja disainimessil

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Vaas&Vaas disainitud seinakellad.
Vaas&Vaas disainitud seinakellad. Foto: Urmas Luik

Pärnu väikedisainerid on oma toodanguga väljas Helsingi messikeskuses Habitare sisustus- ja disainimessil.

Põhjamaade üks suuremaid sisustus- ja disainiüritusi Habitare toimub 11.– 15. septembrini, Pärnu väiketootjad osalevad seal teist aastat.

Kohalike ettevõtete messile minekut toetab Pärnu linnavalitsus, kes tasub messiboksi rendi ja kujunduse eest. Pärnu boksis tutvustavad oma tooteid Pesuliisu, Pehmö by Mairi Laide, Jalg, Vaas&Vaas ja Neele.

Ettevõtliku pärnaka konkursi kuuenda hooaja võitnud Pesuliisu osales Habitarel mullugi. Firma toodab puidust pesukuivatusreste ja -redeleid ning puidust ja tekstiilist pesukorve.

Eelmisel aastal käis messil samuti Pehmö by Mairi Laide oma nööbitud tumbade ja pinkidega. Samuti disainiettevõte Jalg, mis loob stiilseid televiisorialuseid.

Tänavusel messil liituvad nende kolmega Vaas&Vaas, mis disainib ja valmistab sisustuselemente, ning täispuuvillaseid kotte ja dekoratiivpatju tootev Neele.

Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse ettevõtluse peaspetsialisti Aare Raevu sõnade järgi on linna eesmärk toetada messil esmajoones kohalikke väikeettevõtteid.

“Väiketootjatel ei ole võimalik ega mõistlik võtta omale messiks terve boks, nagu seda teevad suurtootjad. Seetõttu on Pärnu messiboksis korraga väljas viis väikest disainiettevõtet. Messil osalemine on disaineritele äärmiselt oluline, kuna annab võimaluse luua kontakte, otsida eksporditurgu, edasimüüjaid ja saada tellimusi,” selgitas Raev.

Mullune Habitarel käik näitas ettevõtluse peaspetsialisti sõnutsi seda, et sisustusmessil osalemine toob tulemusi: viiest Pärnu boksis väljas olnud ettevõttest kolm leidis oma toodetele edasimüüjad ning kaks ettevõtet sai messilt kontakte ja hinnapakkumisi.

“Skandinaavlased hindavad Eesti disaini. Neile meeldib meie käsitöömeistrite ja disainerite käekiri ning kvaliteetse loomingu eest ollakse nõus maksma,” märkis Raev.

Habitare on Soome iga-aastane suurim ja esinduslikem mööbli-, sisustus- ja disainimess. Tänavu toimub see 30. korda. Üritust külastab viie päeva jooksul ligikaudu 60 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles