Rohuteadlased võtavad apteegid üle aprillinaljata

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
MTÜ Eesti Proviisorite Koja esimees Karin Alamaa-Aas on apteegireformi üks eestvedajaid, et väärtustataks pro­viisorit kui tervishoiuteenuse ­osutajat.
MTÜ Eesti Proviisorite Koja esimees Karin Alamaa-Aas on apteegireformi üks eestvedajaid, et väärtustataks pro­viisorit kui tervishoiuteenuse ­osutajat. Foto: Mailiis Ollino

Tuleva aasta 1. aprill läheb aja­lukku apteegi­reformi finiši­sirge ületami­sega, hoogu selleks andis ravimiseaduse muudatus ja distantsi on läbitud viis aastat. Ümberkorralduse tulemusena muutuvad apteegid müügiasutustest taas tervishoiuasutusteks ehk ringiga oleme tagasi ajas, mil apteegid võisid kuuluda üksnes proviisoritele (1996. aastani).

Sotsiaalministeeriumi ja ravimiameti kõrval hoiab apteegi­reformi pulsil kätt MTÜ Eesti ­Proviisorite Koda, mille juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas on juuripidi pärnumaalane, pärit Arest ja lõpetanud omaaegse Pärnu 1. keskkooli. Kooliajal unistas õpetajaametist, kuid juhus tahtis, et ta läheks Tallinna meditsiinikooli ja hiljem Tartu ülikooli arstiteaduskonda farmaatsiat õppima. Tulevane proviisor tegi praktika Pärnus, siin asus tema esimene töökohtki ja tema teetähis on Rüütli tänavas Ülikooli apteek, mis nüüd kannab Euroapteegi ­logo.

Alamaa-Aas on üks neist, kes pikisilmi ootavad Rail Balticut. Et saaks elada Ares ja sõita pealinna tööle rongiga, sest Tallinna–Pärnu maanteed iga päev autoga sõita on “natukene niru”. Aga meie jutuajamise teema ei ole kiire raudtee, vaid viieaastase üle­minekuajaga apteegireform. Mõlema pihta on vastuseisjad avanud arvamuste turmtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles