Viis Pärnumaa elupäästjat pälvisid tunnustuse

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Päästeamet päästeteenistuse aumärkide ja tänukirjadega 131 inimest.
Päästeamet päästeteenistuse aumärkide ja tänukirjadega 131 inimest. Foto: Päästeamet

Täna pärastlõunal anti aumärk viiele Pärnumaa päästjale, kes on näidanud üles erakordset vaprust inimeste elu ja vara päästmisel.

Elupäästja II klassi medali sai Pärnu päästekomando liige Gert Saard. 10. detsembril 2017 teatati põlengust Pärnus Laial tänaval. Eelinfo põhjal oli teada, et tegu on mahajäetud hoonega ja seal on vigastatuid. Pärnu komando päästjad sisenesid põlevasse ruumi, leidsid kannatanu ja tõid ta välja.

Vändra päästekomando meeskonnavanemat Bruno Jõeperet ja päästja Oliver Turit tunnustati Elupäästja III klassi medaliga, kui nad tänavu 25. aprillil tõid Tootsi alevikus üleni leekides ja paksu suitsu mattunud korterist välja suitsu- ja põletuskahjustustega kannatanu, kes anti üle kiirabile.

Pärnu komando päästjad ​Konstantin Malinovski ja Tambet Künnapas pälvisid samuti Elupäästja III klassi medali. Mullu 21. juulil tuli väljakutse Pärnu jõe äärde, kus joobes mees oli kukkunud üle kai ääre vette. Mees suutis vaevu kai äärest kinni hoida, kui abi temani jõudis. Päästjad transportisid kannatanu maale ja andsid üle kiirabile.

Peale elupäästjate tunnustati inimesi, kes on andnud päästevaldkonna arengusse suure panuse. Päästeteenistuse medali said Lääne päästekeskuse ennetusbüroo nõunik Kristi Kais, valmisoleku büroo peaspetsialist Meelis Viks, Pärnumaa päästepiirkonna juhataja Andro Oviir, Pärnu päästekomando rühmapealikud Märt Hindreus ja Toomas Sikk.

Päästeteenistuse aumärke on antud välja aastast 1998. Tunnustusi jagatakse kaks korda aastas: Eesti Vabariigi aastapäeva paiku veebruaris ja organiseeritud tuletõrje aastapäeval septembris. Tänavu tähistatakse 100 aasta möödumist sellest, kui tuletõrjeorganisatsioonid esimest korda kogu riigis koostööd tegema hakkasid. Ühtlasi võib seda lugeda ühtse päästevõrgustiku alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles