Pärnus käivitub linlasi liikuma õhutav kampaania

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnus käivitub kahenädalane liikumis- ja spordiüritus „Liigume Pärnus“.
Pärnus käivitub kahenädalane liikumis- ja spordiüritus „Liigume Pärnus“. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuse eestvõttel ja koostöös Pärnu Kahe Silla klubiga käivitub kahenädalane liikumis- ja spordiüritus „Liigume Pärnus“, millest saavad osa võtta nii (tervise)sportlased kui need, kes üldse pole harjunud end regulaarselt liigutama.

Algatusega oodatakse samuti ühinema ratastooliinimesi.

14.–30. septembrini kestva ettevõtmise eesmärk on julgustada liikuma nii neid, kes eri põhjustel on suurtest rahvaspordiüritustest kõrvale jäänud, kui neid, kes seni vaid mõelnud jõukohasele kehalisele tegevusele, ent ei ole alustamiseks leidnud motivatsiooni.

Korraldajate teatel ei ole algatuse mõte niivõrd läbitud kilomeetrite mõõtmises ega võistlemises, vaid eeskätt tõsta liikumissagedust: mida tihedamini käia, joosta või sõita, seda parem tulemus.

Sportlik mõõduvõtt toimub virtuaalses formaadis, mis võimaldab osalejail liikuda endale sobival ajal ja täpselt nii palju, kui igaüks ise soovib ja saab.

Liikumise viisi saab vabalt valida: võib käia või joosta või siis keppidega kõndida, sõita jalgratta, rulluiskudega või läbida vahemaid ratastoolis. Lubatud on eri liikumismooduseid kombineerida.

Oma liikumise tõendamiseks tuleb Kahe Silla klubi veebilehe kaudu saata liikumisäpi (Endomondo) väljavõte või aktiivsusmonitori ekraanipilt.

Aktiivseid liikujaid premeeritakse auhindadega, milleks on spaa kinkekaardid ja „Liigume Pärnus“ teemalised T-särgid ja joogipudelid.

Pärast 30. septembrit saab iga osaleja omanimelise diplomi ja aktiivsemad liikujad on palutud tunnustusüritusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles