Galerii: Pärnu disainerite toodete vastu valitseb Helsingis suur huvi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy

Pärnu väiketootjad osalevad ühise väljapanekuga täna Helsingi messikeskuses alanud sisustus- ja disainimessil Habitare, mida loetakse Põhjamaade suurimaks disainiürituseks.

Pärnu boksis tutvustavad oma tooteid Pesuliisu, Pehmö by Mairi Laide, Jalg, Vaas & Vaas ja Neele.

Vaasi & Vaasi disaineri Kati Vaasi kinnitusel on Pärnu ettevõtjate väljapaneku vastu valitsenud elav huvi ja külastajaidki on vaatamata tööpäevale rohkesti.

“Oleme hea koha peal ja meie ühisstendi võib nimetada väga väljapaistvaks,” sõnas Vaas.

Kuigi täna on pühapäevani kestva messi esimene päev, on Vaasi jutu järgi tekkinud omamoodi menukid, millest huvitutakse. “Väga populaarsed on Pesuliisu pesukuivatusrestid ja Pehmö pingid, samuti tuntakse suurt huvi Vaasi & Vaasi kiikede, disainiettevõtte Jalg televiisorialuste ja Neele kottide ja dekoratiivpatjade vastu,” loetles Vaas.

Pärnu väiketootjad osalevad sisustus- ja disainimessil teist korda. Kohalike ettevõtete messile minekut toetab Pärnu linnavalitsus, mis tasub boksi rendi ja kujunduse eest.

Linnavalitsuse arenguteenistuse ettevõtluse peaspetsialisti Aare Raevu sõnade kohaselt on messil osalemine disaineritele äärmiselt tähtis, kuna võimaldab luua sidemeid, otsida eksportturge, edasimüüjaid ja saada tellimusi.

Mullune Habitarel käik näitas Raevu jutu järgi seda, et sisustusmessist osavõtt annab tulemusi: viiest Pärnu boksis väljas olnud ettevõttest kolm leidis tänu messile oma toodetele edasimüüja ja kaks said sealt kontakte ja hinnapakkumisi.

Habitare on igal aastal korraldatav Soome suurim ja esinduslikem mööbli-, sisustus- ja disainimess, mis tänavu toimub 30. korda.

Messi külastab viie päeva jooksul ligemale 60 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles