Politsei kontrollis liiklejate helkurilembust

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pimedal ajal on kohustuslik kanda helkurit.
Pimedal ajal on kohustuslik kanda helkurit. Foto: Mailiis Ollino

Eile hommikul kontrollisid politseinikud Pärnumaal maakoolide lähedal jalgrattureid ja jalakäijaid, et juhtida tähelepanu helkuri ja tulede vajalikkusele.

Pärnumaa piirkonnagrupi vanem Tõnu Kivis rääkis, et aktsiooni eesmärk oli tähelepanu pöörata kergliiklejate ja jalakäijate pimedal ajal nähtavaks muutmise olulisusele.

“Õues läheb aina varem pimedaks ja valget aega jääb järjest vähemaks. Jalgratturitele ja jalakäijatele on sel ajal elutähtis end võimalikult nähtavaks teha,” rõhutas Kivis.

Politseinikele valmistas rõõmu, et mitme kooli juures oli pea igal õpilasel kõik vajalik pimedas turvaliseks liiklemiseks, ja lapsed said selle eest kiita.

“Siiski tuli meil ohutuse teemal vestelda ligemale 100 õpilasega, kel puudus kas helkur või jalgrattaga liigeldes tuled või kiiver,” märkis politsei esindaja.

Politsei soovitab kõigil oma kaherattaline sõber üle vaadata, veendumaks, et sellega pimedal ajal vurades nähtav ollakse.

“Samuti tasub üle vaadata nii enda kui laste ülerõivad, et väike elupäästja neil pimedal ajal kogu aeg küljes oleks. Lapsevanemail lasub siin kindlasti vastutaja ja eestvedaja roll,” lisas Kivis.

Õpilasi kontrollisid üheksa piirkonna- ja noorsoopolitseinikku ja samasuguseid reide plaanib politsei jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles