Kivimägi pink pehkis ära

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Pealtnäha toekas ja linnapeale kohane puutüve tükist tahutud pink ei pidanud ilmastikule vastu ja Toomas Kivimägi (pildil) peab leppima opositsioonipingiga riigikogus.
Pealtnäha toekas ja linnapeale kohane puutüve tükist tahutud pink ei pidanud ilmastikule vastu ja Toomas Kivimägi (pildil) peab leppima opositsioonipingiga riigikogus. Foto: Ardi Truija

Toimetusse helistas pärnulanna, kes soovis Tallinnast külla tulnud sõbrannale näidata “Kivimägi pinki”. Suur oli daamide üllatus seda oma kohalt mitte eest leides.

Tollasele Pärnu linnapeale Toomas Kivimägile pühendatud pingi idee, teostus ja rahastus pärineb linnavolinik Eino-Jüri Laarmannilt. Puutüve tükist tahutud pink pandi kohale 5. aprillil 2014 Mai kergliiklustee Papiniidu-poolsesse otsa. Praegune riigikogu liige Kivimägi lubas toona meerina, et läbib 2014. aasta jooksul uut teed 150 korda ehk kokku 600 kilomeetrit. Iga pingi juurde jõudmist oli võimalik tähistada sepisnaela löömisega pingi otsa, mis lõpuks moodustanuks päikeseringi.

Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar vastas lehe pärimise peale, et kahjuks polnud palgijupist meisterdatud pink ilmastikukindel ja hakkas mädanema. Pärast seda, kui keegi oli pingi sisse juba augu uuristanud, informeeris linnavalitsus pingi seisukorrast Laarmanni. Ühel päeval üle aasta tagasi oli pink läinud.

Laarmann kinnitas, et pärast telefonikõnet linnavalitsusest toimetas ta mitmest kohast pehkima hakanud pingi tõepoolest minema. “Ei olnud tõesti ilmastikukindel ja minul samuti polnud aega pidevalt pingi seisukorda jälgida,” tunnistas Laarmann. Uut pinki eakas, kuid sõnakas linnavolinik endise asemele paigaldada ei kavatse. “Kivimägile on vaja ikka kivist pinki, aga minust selle tegijat ei ole.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles