Kaitseministeerium ja kaitsevägi külastasid Pärnu lasteküla

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusekaunistus.
Kuusekaunistus. Foto: Ants Liigus

Kaitseministeerium, kaitseväe peastaap ja väeliikide staabid vaatasid täna ühisel jõuluaktusel tagasi lõppevale aastale ning võtsid koos Pärnu lasteküla lastega vastu saabuvaid jõule.

Aktusel lauldi koos lasteküla laste ning kaitseväe orkestri ajateenijatega jõululaule, samuti andis kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran Pärnu lasteküla lastele ministeeriumi ja peastaabi poolt üle jõulukingid.

Kaitseministeerium ja kaitsevägi toetavad Pärnu lasteküla lapsi ühiste üritustega alates 2008. aastast. Sarnaselt varasemate aastatega toimus ka sel aastal kaitseministeeriumi ja peastaabi ühine jõululaat, kus müüdi heategevuslikul otstarbel lasteküla laste endi valmistatud käsitöötooteid. Samuti on lapsed külastanud kaitseväe suurõppust Kevadtorm ja Vabadussõja võidusamba avamispidustusi.

Kantsler Marrani sõnul kujunes lõppenud töö-aasta kaitseministeeriumi jaoks mitmeti suurte muutuste aastaks. „Vahetus kaitseminister, kantsler, kolm asekantslerit, samuti kaitseväe juhataja ja peastaabi ülem. Samuti jõustusid riigikaitset puudutavad muudatused põhiseaduses ning alanud on riigikaitse 10-aastase arengukava väljatöötamine,“ ütles kantsler Marran.

Kaitseväe peastaabi ülem kolonel Peeter Hoppe ütles aktusel, et koostöö ministeeriumi ja peastaabi vahel on viimase viie aastaga aina paremaks muutunud. „See on ka loomulik, kuna meie ühiseks eesmärgiks on see, et Eesti oleks täna paremini kaitstud kui eile,“ ütles kolonel Hoppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles