Tootmisfirmad pürivad peresõbralikkuse poole

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Oshino Eesti tehase juhi Ingvar Kuuse sõnutsi on nende ettevõttes alati hoolitud oma töötajatest ja nende peredest. Aga programmis osaledes loodetakse saada selles veel paremaks.
Oshino Eesti tehase juhi Ingvar Kuuse sõnutsi on nende ettevõttes alati hoolitud oma töötajatest ja nende peredest. Aga programmis osaledes loodetakse saada selles veel paremaks. Foto: Mailiis Ollino

Sotsiaalministeeriumi algatatud peresõbraliku tööandja märgise programmis antakse tänavu aumärgis kahele Pärnumaa tootmisettevõttele, mis väärtustavad head tööõhkkonda ja püüavad arvestada töötajate pereeluga.

Seni on töökeskkonna arendamisega silma jäänud peaasjalikult IT-valdkond. Peresõbralikkust seostatakse eelkõige kontoritöötajatele võimaldavate hüvedega, näiteks paindlik tööaeg, võimalus võtta kontorisse kaasa laps või lemmikloom. Kuidas aga väljendada seda tootmises, kus eelnimetatut on raske lubada?

Hea näide on autovalgusteid tootev Pärnu Jannseni tänava ­Oshino tehas, mida tunnustati ­eile peresõbraliku tööandja algmärgisega.

“Tahtsime mõõta, kui head me selles praegu oleme,” nimetas Oshino Electronics Estonia OÜ juht Ingvar Kuusk põhjuse, miks programmiga liituti. Töötajaid on ettevõttes alati väärtustatud ja püütud tagada sõbralikku õhkkonda. Programm pakub firma juhi sõnutsi süsteemset tuge ja näpunäiteid, kuidas olla selles kõiges veel edukam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles