Lastepargi elevandid said seltsiks kaelkirjakud

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Lastepargis rõõmustab mudilasi uus lõbus karussell.
Pärnu Lastepargis rõõmustab mudilasi uus lõbus karussell. Foto: Urmas Luik

Tänasest rõõmustab Pärnu südalinnas Lastepargis lapsi kaks lõbusat loomafiguuridega karusselli: nelja elevandiga atraktsioon sai omale naabriks uue pöörleva kiige, millel on kaks elevanti ja kaks kaelkirjakut.

Mõlemad karussellid on valmistanud Pärnust pärit skulptor Lauri Tamm.

Pärnu linnaaedniku Anu Nurmesalu sõnade kohaselt on puidust karussellid lõbusad pargielemendid ja atraktsioonid, samal ajal ka taiesed.

Pärnu Lastepargis rõõmustab mudilasi uus lõbus karussell.
Pärnu Lastepargis rõõmustab mudilasi uus lõbus karussell. Foto: Urmas Luik

„Nii nelja Pärnu sümbollooma ehk elevandiga karussell kui päris uus kahe elevandi ja kaelkirjakuga karussell on valminud käsitööna. Lapsed võivad julgelt loomadele selga ronida ja lõbusõitu teha, aga kuna tegemist on ikkagi kunstitööga, mitte  tavapäraste mänguväljakurajatistega, tuleks loomakarussellidega hoolivalt ümber käia,“ rääkis Nurmesalu.

Linnaedniku ütlust mööda istuvad retrohõngulised kuurortlinna toonides loomafiguuridega karussellid Lasteparki nagu valatult.

„Valisime karussellide värvid vastavalt Lastepargi kohvikumajale, et need sobiksid omavahel hästi kokku. Arvestasime toonide valikul samuti Pärnu tunnusvärve: sinist ja valget,“ selgitas ta.

Praegu asuvad mõlemad karussellid Lastepargis, kuid edaspidi võib üks neist leida koha Jakobsoni pargis ja teine jääb Lasteparki. Rüütli-Pühavaimu nurgale tuleb tulevikus ilmselt veel kolmaski pöörlev loomakiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles