KredEx viib mitusada koolinoort kodukandi tööandjatega tutvuma​

BNS
Copy
Sel aastal lähevad ekskursioonile Pärnumaalt Sindi gümnaasiumi (koolihoone pildil) ja Surju põhikooli õpilased.
Sel aastal lähevad ekskursioonile Pärnumaalt Sindi gümnaasiumi (koolihoone pildil) ja Surju põhikooli õpilased. Foto: Ants Liigus

Sihtasutus KredEx viib novembri keskel 15 kooli õpilased ekskursioonile kodukandi tööandjate juurde, et tutvustada karjäärivalikuid ja innustada õpilasi ettevõtlikkusele. Tänavu avab kaheksas maakonnas noortele oma uksed kokku 24 ettevõtet. 9.–12. klassidele mõeldud karjääriretked toimuvad viiendat korda.

“Karjäärivalik on inimese elus üks suuremaid otsuseid ja parim viis omandada ettekujutust töömaailmast on keset ettevõtete argipäeva. Kui me tahame edendada ettevõtlust ja ettevõtlikkust kõikjal Eestis, on oluline näidata noortele, et töövõimalused ei asu vaid suurtes tõmbekeskustes, vaid kodukandiski saab end teostada,” sõnas KredExi ettevõtlusosakonna juht Kaarel Aus.“Meie kogemus näitab, et pea 70 protsenti õpilastest on huvitatud külastatud ettevõtetesse kas praktikale või tööle minema.”

Karjääriretkede raames avaneb õpilastel võimalus tutvuda ühe päeva jooksul oma kodumaakonnas kuni kolme ettevõttega. Tööandjate seas on väga erineva valdkonna esindajaid, näiteks lennukeid hooldav Magnetic MRO, laevaehitusettevõte Baltic Workboats, juustu valmistav Juustupoisid, elektrimootoreid tootev Waldchnep. 

Kuna karjääriretkedele ei mahu kõik soovijad, valitakse osalejad igal aastal klasside motivatsioonikirjade põhjal. Enim sooviavaldusi laekus Ida- ja Lääne-Virumaa ja Tartumaa õpilastelt. Kõige rohkem 9. klassidelt, kel parajasti käsil erialane suunavalik.

Sel aastal lähevad ekskursioonile Harjumaalt Maardu põhikooli, Järvamaalt Paide põhikooli, Lääne-Virumaalt Tapa gümnaasiumi, Ida-Virumaalt Kiviõli Vene kooli, Pärnumaalt Sindi gümnaasiumi ja Surju põhikooli, Saare maakonnast Saaremaa ühisgümnaasiumi, Tartumaalt Tartu Forseliuse ja Palupera kooli ja Võrumaalt Võru Kesklinna kooli õpilased.

Karjääriretked toimuvad 12.-15. novembril Harju-, Järva-, Lääne-ja Ida-Virumaal, Pärnu-, Saare-, Tartu- ja Võrumaal.

Ettevõtete tutvustamise ja karjääriretkede korralduse eest vastutab KredEx. Retki rahastab Euroopa regionaalarengu fond. Nelja aasta jooksul on programmis osalenud ligemale 1000 noort.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles