Varblasse sõitvad bussid saavad uued peatused

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa ühistranspordikeskus teatas, et 20. novembrist lisandub reisijate soovil Tõstamaalt Varbla suunas sõitvate busside sõiduplaani kaks peatust.
Pärnumaa ühistranspordikeskus teatas, et 20. novembrist lisandub reisijate soovil Tõstamaalt Varbla suunas sõitvate busside sõiduplaani kaks peatust. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) teatas, et 20. novembrist lisandub sõitjate soovil Tõstamaalt Varbla poole vuravate busside sõiduplaani kaks peatust.

Uue plaani järgi on bussiliinidel 62-1 (Pärnu–Audru kool–Tõstamaa–Varbla–Lihula), 62-2 (Pärnu–Audru kool–Tõstamaa–Varbla–Pivarootsi–Virtsu), 68 (Pärnu–Tõstamaa–Varbla) ja 326 (Pärnu–Varbla–Vatlamäe–Koti) tulevast nädalast Tõstamaa perearstipunkti juures Nooruse peatus ja Ranniku külas enne Kastnat Ranniku peatus.

PÜTKi logistiku Avo Rahu sõnutsi lisati peatused sõidugraafikusse sõitjate palvel, sest varem olid need veidi eemal: perearstikeskusesse jõumiseks tuli lähimast peatusest jalutada veidi alla poole kilomeetri ja Ranniku külale lähim peatus jäi umbes poolteise kilomeetri kaugusele.

Rahu jutu järgi tehti muudatusi bussiliini 67 (Pärnu–Audru–Kavaru–Tõstamaa) Pärnust kell 17.10 väljuva bussi sõidugraafikus, mis oli ebaühtlane.

“Reisi algusosas on veidi, minuti võrra graafikut aeglustatud. Alates Kotimäelt algab kiirendamine. Buss jõuab Kavarusse senisest seitse minutit varem. Edasi on tempo jälle aeglasem, kuid Pootsist Tõstamaani senisest graafikust jälle kiirem,” seletas Rahu, kelle jutu järgi tehti muudatus seetõttu, et osasse peatustesse kippus buss jõudma enne.

“Suurem osa sellel liinil reisijatest alustab sõitu linnast, aga oluline on see, et keegi bussist maha ei jääks, kui see peaks viis minutit ettenähtud ajast varem peatusesse jõudma,” selgitas logistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles