Pärnu linn loobub aastavahetuse tulevärgist (11)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Pärnu linn tänavu aastavahetusel tulevärki ei korralda ja panustab rohkem jõulukaunistustesse.
Pärnu linn tänavu aastavahetusel tulevärki ei korralda ja panustab rohkem jõulukaunistustesse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus ei korralda sel aastavahetusel ilutulestikku, sest peab linnaruumi kaunistamist kaheksa minutit kestvast tulevärgist tähtsamaks.

“Oleme arutanud, kas tuhandete eurode taevasse laskmisele oleks alternatiiv, ja leidnud, et pigem panustame linna ehtimisele rohkemate valguskaunistustega, mis on tunduvalt püsivam variant,” rääkis linnapea Romek Kosenkranius, lisades, et tulevärgi ärajätmine on keskkonnahoidlik ja ohutu. “Me pole küll Pärnumaal esimene omavalitsus, kes ilutulestikust loobub, kuid soovime oma otsusega näidata head eeskuju.”

Näiteks eelmisel aastal lasi linn uusaastaööl kaheksa minutiga taevasse 4000 euro eest rakette.

Linnapea sõnutsi on arengukavas esikohal looduse väärtustamine, millega sobib Keskväljakule püstitatud kuusest alkoholita tooniku valmistamine paremini kui loomade uusaastaööl traumeerimine. “Lisades ettevõtete ja kodanike rakettidele oma ilutulestiku, ei pakuks linnavalitsus midagi uut, küll aga hirmutaks osa inimesi ja neljajalgseid sõpru, keda ootamatu müra häirib,” lausus ta.

See-eest on tulesära linnaruumis varasemast rohkem, sest peale Iseseisvuse väljakul ja Keskväljakul kõrguva jõulupuu ning südalinnas ehitud tänavate ja parkide on tänavu paigaldatud valgusdekoratsioone kohtadesse, kus neid enne pole olnud.

Samuti üllatatakse inimesi kuusekujuliste fooritulede, et meeleolu rõõmsamaks muuta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles