Tänasest saab taotleda väikesaarte teenuste toetust

BNS
Copy
Väikesaarte programmi kuulub Kihnu saargi.
Väikesaarte programmi kuulub Kihnu saargi. Foto: Mailiis Ollino

Tänasest saab väikesaarte programmi raames taotleda toetust projektidele, mis tõstavad väikesaarte elanikele osutatavate esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti.

Riigi tugiteenuste keskuse (RTK) teatel kuulub väikesaarte programmi 16 saart ja eesmärk on muuta esmatähtsad teenused sealsetele elanikele senisest kättesaadavamaks ja kvaliteetsemaks. Programm hõlmab mandri ja saarte vahelist transpordiühendust, hoolekande- ja tervishoiuteenuseid, erivajadustega inimeste ligipääsu esmatähtsatele teenustele, esmatarbevahendite, toidu, elektri, joogivee, kanalisatsiooni ja kütuse kättesaadavust, jäätmemajandust, juurdepääsu alus- ja põhiharidusele, päästevõimekuse tõstmist, sideteenuseid, eluruumide kvaliteedi parandamist või nende ehitamist.

“2019. aastal otsustati väikesaarte programmi kaudu toetada üheksat projekti, sealhulgas hõljukite soetamist Manija ja Prangli saarele ja helikopteri maandumisplatsi rajamist Kihnu saarele, et anda saareelanikele kiiresti meditsiiniabi,” ütles RTK toetuste rakendamise osakonna elukeskkonna talituse juhataja Jaak Puistama.

Väikesaarte programmi kuuluvad Abruka, Aegna, Heinlaid, Kesselaid, Kihnu, Kräsuli, Kõinastu, Manija, Naissaar, Osmussaar, Piirissaar, Prangli, Ruhnu, Vilsandi, Vormsi ja Väike-Pakri. Projekti kohta võib toetust saada 130 000 eurot. Oma- või kaasfinantseering peab moodustama vähemalt 15 protsenti ettevõtmise kuludest. Toetuse saajad on kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, riigiasutused ja äriühingud.

Programmi elluviimise eest vastutab RTK.

Väikesaarte programmi taotlusvoor on avatud 2. jaanuarist 2. märtsini. Taotlus tuleb esitada RTK veebilehel e-toetuse keskkonna kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles